Ami fontos nekünk

Saját gyógynövényeink mellett az alapanyagokat lehetőség szerint ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból szerezzük be. Magas minőségű, hidegen sajtolt, finomítatlan növényi olajokkal, vajakkal, kivonatokkal, ásványi anyagokkal dolgozunk, mivel ezek éppúgy táplálnak minket, mint az élelmiszerek.

100% tisztaságú és kiváló minőségű illóolajokat használunk, melyek desztilláció vagy szén-dioxidos extrakció* során keletkeznek.  Illatuk már önmagukban terápiás hatásúak.

Nincs két egyforma év, amikor ugyanolyan lenne az időjárás, a napsütés, a csapadék. Így tehát a növényi alapanyagok milyensége (nem a minősége) is változik. Minden évben kicsit más a növényi alapanyag színe, illata, kémiai összetétele. Azt gondoljuk, ettől igazán izgalmas ez a munka. Olyan intelligens gyártói tudást kell a termékek mögé rakni, amely képes arra, hogy a változó sajátosságú alkotóelemekből mindig ugyanolyan kvalitású termék szülessen. Az egység nem egyformaság. Az ‘ugyanolyan’ alatt minőséget és egyfajta egyensúlyt értünk.

Termékeinkben az összes összetevőnek célzott hatása van és mentesek az alábbi káros összetevőktől: alumíniumsó, szilikon, paraffin, aceton, parabén, SLS, színezékek, szintetikus illatanyagok, ásványolaj alapú nyersanyagok, pálmaolaj. SALVE balzsamunk kivételével csak vegán alapanyagokat tartalmaznak.

Kozmetikumainkat kézzel és kis tételekben készítjük, hogy mindig frissek legyenek és minél tovább megőrizzék hatékonyságukat. Ezt biztosítják még a barna színű üvegek is.

Termékeinket nem teszteljük állatokon.

*A CO2 szuperkritikus extrakció révén kíméletesen, vegyi anyagok és oldószerek nélkül, magas nyomású szén-dioxid segítségével nyerhető ki a növényi kivonat.  A növényi anyag károsodása nélkül, alacsony hőmérsékleten a legtisztább végterméket kapjuk, mely legjobban hasonlít az eredeti növényi összetevőkre. Az eljárás tiszta és biztonságos, nincs negatív hatása a környezetre.

A Greenrococo kozmetikumok nem tekinthetőek gyógyhatású készítményeknek és nem alkalmasak betegségek kezelésére.

Használatuk nem helyettesíti a gyógykezelést, illetve szakszerű orvosi ellátást.

A weboldalon feltüntetett információk alapját az egyes kozmetikumokban felhasznált összetevőkről lektorált szakirodalomban elérhető, általánosan elfogadott tudományos megállapítások, mérési eredmények, valamint az alapanyagokat beszállító partnereinktől kapott ismeret anyag jelenti.

A honlapon található információk tájékoztató és ismeretterjesztő jellegűek, nem az OÉTI, illetve az Országos Gyógyszerészeti Intézet (OGYI) szakvéleményei. Betegséggel kapcsolatban kérje orvosa vagy gyógyszerésze szakvéleményét!